HUSKY TÁBOR V HORÁCH U KARLOVÝCH VARŮ 28.4. - 1.5.2017

27.08.2017 18:09

     Balíme,nakládáme, holky hop do přívěsu a jedeme. Kam? Na náš milovaný Husky tábor, pořádaný Krušnohorským klubem pod vedením Petra Guregy. 

Je to první zatežkávací akce pro Tomáše. Přijíždíme v pátek večer a jdeme se nahlásit do klubovny. Vítáme se se známými tvářemi. Já se přihlašuji na dogtreking a závody C1. Dogtreking mám být jen 6 km. Tak to dám, ale ještě nevím s kým. Sedíme v útulné klubovně a povídáme si.

     V sobotu dopoledne je dogtreking. beru si Hedušku. Ta je nejmenší, a tak to nebude takový zápřah na má kolena. Jenže... Peťa nám odpočítá start. Pět,čtyři,tři dva, jedna vpřed. Heduš si to asi spletla se závodem a vyrazila vpřed, co jí nožičky stačily a nedala se zastavit ani po 500m, ani po kilometru, ani po dvou, ani po šesti kilometrech. Má záchrana byla v kontrolách, které byly letos na trase rozmístěny (jízda na koloběžce, tah káry, znalostní otázky z mushingu i chovu). Paráda. Byl to báječný nápad a oživil krásně trasu. A mě zachránil stárnoucí kolena. Protože Heduš, jak vyběhla, tak doběhla. A vydogtrekinkovaly jsme si 3.místo. Úžasné. Heduško díky za Tvoji houževnatost. Odpoledne byla výstava. Večer hrál Rajčák s Esterkou a dalšími hudebníky na basu, kytary. Skvělé. A v neděli dopoledne jsme jeli závod. Bylo docela chladno, tak se pejskům běželo dobře. Trať byla vedena také trochu jinak než v předchozích letech. A okolo malé vodní nádrže. A to bylo něco pro pejsky. Před námi jela Markétka od Lukáše s Fíčkem a jeho smečkou. Hoši to zahli rovnou do vody. Jen tak tak Maky udržela káru na suchu. A naše holčičky, aby se neopičily. Ale včas jsem je ukřičela a pokračovaly jsme dál. Když Markétka "vylovila" své chlapce z vody, dojeli nás a předjeli. Byl to úžasný závod a celý víkend. A Tomáš, Tomáš byl mezi svými lidmi a pejsky a zvládnul akci výborně. Všem Krušnohoráčkům a Pétrovi zvlášť děkujeme, že touto báječnou akcí vždy překlene "musherské abstinenční křeče" mezi koncem závodní sezóny(březen) a začátkem sezóny (říjen). Díky moc. Želva team.